معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهور با اشاره به چالشهای جدیدی که در سراسر دنیا خانوادهها با آن مواجهاند گفت: امروزه با نسلی روبهرو هستیم که تحت تأثیر تکنولوژیهای نوین، هوش مصنوعی و رسانههای دیجیتال رشد میکنند. نسلهای آلفا، زد و بتا، با جهانبینی متفاوتی از نسلهای گذشته بزرگ میشوند. خانوادهها باید با این تغییرات سازگار شوند و در عین بهرهگیری از فناوریهای نوین، به سواد رسانهای مجهز شوند تا خطرات این تحولات را مدیریت کنند.
به گزارش بررسی نیوز، گردهمایی رؤسای ادارات انجمن اولیاء و مربیان ادارات کل آموزش و پرورش استانهای کشور، امروز شنبه ۱۵ دیماه با حضور علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش، زهرا بهروزآذر، معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهور، برگزار شد.
زهرا بهروزآذر، در این نشست به اهمیت بنیادین خانواده در جامعه اشاره کرد و گفت: بر اساس اصل ۱۰ قانون اساسی، خانواده بنیادیترین نهاد اجتماعی است و تمامی سیاستگذاریها باید در راستای تقویت و تحکیم این نهاد انجام شود اما متأسفانه در مواردی اجرای این اصل مورد غفلت واقع شده است.
وی با اشاره به جایگاه والای خانواده در سیاستهای کلان کشور، افزود: سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه خانواده از مترقیترین اسناد موجود در این حوزه است. همچنین در برنامههای پنجساله توسعه و قانون هفتم پیشرفت کشور نیز به موضوع خانواده توجه شده است. با این وجود، چالش اصلی ما، ضعف در مرحله اجراست. این مسئله نشان میدهد که قوانین کلان به خوبی تدوین شدهاند، اما آنچه اهمیت دارد، عملیاتی کردن این قوانین و استفاده از آنها بهعنوان مبنای تصمیمگیری است.
بهروزآذر با تأکید بر نقش حیاتی خانواده در تربیت نسلهای آینده اظهارکرد: بیشترین تأثیر در شکلگیری شخصیت کودکان در سالهای اولیه زندگی، یعنی شش سال اول، توسط خانوادهها انجام میشود. امنیت، اعتماد، مهربانی، نوعدوستی و خداباوری از ارزشهایی هستند که در محیط خانواده آموزش داده میشوند و تقویت میشوند. بسیاری از مشکلات نسل جدید همچون نداشتن معنای زندگی، کاهش اعتمادبهنفس و چالشهای ارتباط با دیگران نیز در خانواده قابل حل هستند. بنابراین باید تلاش کنیم که عاملیت به خانوادهها بازگردد.
معاون رئیسجمهور با اشاره به چالشهای جدیدی که در سراسر دنیا خانوادهها با آن مواجهاند، گفت: امروزه با نسلی روبهرو هستیم که تحت تأثیر تکنولوژیهای نوین، هوش مصنوعی و رسانههای دیجیتال رشد میکنند. نسلهای آلفا، زد و بتا، با جهانبینی متفاوتی از نسلهای گذشته بزرگ میشوند. این تحولات، چالشهایی همچون تغییر در ارزشها، تعاملات اجتماعی و مهارتهای ارتباطی را به همراه دارد. خانوادهها باید با این تغییرات سازگار شوند و در عین بهرهگیری از فناوریهای نوین، به سواد رسانهای مجهز شوند تا خطرات این تحولات را مدیریت کنند.
وی افزود: در کنار این چالشها، مسائل دیگری مانند تغییرات جمعیتی، مهاجرت، شهرنشینی و تغییرات اقلیمی نیز بحرانهایی برای خانوادهها ایجاد کرده است. این شرایط، اهمیت توانمندسازی خانوادهها را دوچندان میکند.
بهروزآذر با تأکید بر اینکه ارزشهای انسانی باید در محیط خانواده تقویت شوند، گفت: ارزشهایی مانند صداقت، نوعدوستی، وفاداری و احترام به دیگران در خانواده شکل میگیرد. این ارزشها بهندرت در رسانهها یا فضای مجازی آموزش داده میشوند. بنابراین، خانوادهها باید نقش محافظ و انتقالدهنده این ارزشها را به نسلهای آینده ایفا کنند.
معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهور بر لزوم توانمندسازی خانوادهها تأکید کرد و گفت: توانمندسازی خانوادهها تنها محدود به آموزش والدین نیست، بلکه باید تمامی اعضای خانواده از مهارتهای لازم برخوردار شوند. این مهارتها شامل تابآوری، شنیدن مؤثر، کنترل خشم و تربیت کودکانی است که بتوانند بهعنوان افراد مؤثر در جامعه زیست کنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ما در دولت، در کنار خانوادهها هستیم تا با توانمندسازی آنها، از آسیبهای اجتماعی کودکان و نوجوانان پیشگیری کنیم. هدف ما تربیت نسلی است که علاوه بر توانایی سازگار با تغییرات سریع، از ارزشهای انسانی و اخلاقی برخوردار باشند و بتوانند بهعنوان افرادی تأثیرگذار در جامعه ایفای نقش کنند.
در پایان این نشست، ۹ مرکز راهنمایی و مشاوره خانواده در استانهای مختلف کشور بهصورت رسمی افتتاح شد. این مراکز با هدف ارائه خدمات مشاورهای و تقویت ارتباط بین خانوادهها و مدارس راهاندازی شدهاند و در راستای توانمندسازی خانوادهها و کاهش آسیبهای اجتماعی فعالیت خواهند کرد.
همچنین از جشنواره طراحی و دوخت لباس دانشآموزی نیز رونمایی شد. این جشنواره با هدف ترویج خلاقیت در طراحی پوشاک دانشآموزی و تقویت فرهنگ ایرانی-اسلامی در میان دانشآموزان و ارائه الگوهای پوشش مناسب با سلایق کودکان و نوجوانان برگزار خواهد شد.
انتهای پیام