دانشمندان در قطب جنوب تکههایی کهربا (صمغ) کشف کردهاند که نشان میدهد این قاره یخزده روزگاری پوشیده از جنگلهای بارانی بوه است.
به گزارش بررسی نیوز، این سرزمین که همواره تداعیگر یخ و سرما بوده است حالا شواهدی انکارناپذیر از زندگی معتدل و جنگلی در گذشته را ارائه میکند.
یک گروه بینالمللی به سرپرستی دانشگاه صنعتی «فرایبورگ» آلمان و مؤسسه «آلفرد واگنر» این قطعات کهربا را که به ۹۰ میلیون سال پیش و دوره کرتاسه میانی برمیگردند، یافتند.
آبوهوای قطب جنوب در آن زمان آنقدر گرم بود که درختان مخروطی صمغ تولید میکردند.
این نمونههای کشفشده در قطب جنوب از زیستبوم باستانی نزدیک به این منطقه بینش بینظیری ارائه میدهد حتی اگر از دیانای دایناسورهای معروف پارک ژوراسیک اثری در آن نباشد.
درختانی که کهربا تولید کردهاند به احتمال زیاد با آبوهوای سخت سازگار بودهاند و در زمستانهای سخت و ماههای تاریک مقاومت کردهاند.
به گزارش تایمزآوایندیا، این کشف بزرگ نه تنها از وجود جنگل بارانی در قطب جنوب خبر میدهد که درک ما از گذشته گلخانهای زمین را عمیقتر میکند. اواسط دوره کرتاسه دوره گرمای شدید بود که میتوان آن را با گرمایش سیاره زمین در آینده نزدیک مقایسه کرد.
اکنون دانشمندان میکوشند تا از طریق بررسی آثار حیات در این کهربا کشف کنند که آیا درختان جنگلهای بارانی باستانی حوادثی مانند آتشسوزی یا هجوم حشرات را پشت سر گذاشتهاند یا نه.