13:42
 - 
۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر

پیشرفت ابرپروژه آبرسانی استان مرکزی و نیاز ۳۵۰ میلیارد تومانی تا رسیدن به خط پایان

پیشرفت ابرپروژه آبرسانی استان مرکزی و نیاز ۳۵۰ میلیارد تومانی تا رسیدن به خط پایان
پیشرفت ابرپروژه آبرسانی استان مرکزی و نیاز ۳۵۰ میلیارد تومانی تا رسیدن به خط پایان

به گزارش بررسی نیوز در شهریور ۱۳۸۷ در جریان سفر هیئت دولت وقت به استان مرکزی، یکی از مصوبات جلسه هیئت وزیران که در اراک تشکیل شد، تأمین اعتبار تکمیل مطالعات ۱ و ۲ طرح آبرسانی به تفرش از چشمه هفتیان بود.

بر این اساس، این پروژه با احتساب اقدامات مطالعاتی اش حدود ۱۵ سال سن دارد و می‌تواند یکی از قدیمی ترین ابرپروژه های استان و حتی کشور باشد، پروژه‌ای که قرار است آب چشمه هفتیان تفرش را از مسیری صعب و طولانی به شهر تفرش و ۴۰ روستایی که در مسیر پروژه قرار دارند برساند.

اما حالا خبر از پیشرفت چشمگیر و سرعت گرفتن عملیات اجرایی این پروژه عظیم به گوش می‌رسد، پیشرفتی که ظرف ۶ ماه اخیر اتفاق افتاده و مجری پروژه می‌گوید: در ۶ ماه اخیر این پروژه مستقیما از دفتر وزیر نیرو، مسئولین استانی و شهرستانی و شرکت آب منطقه‌ای تحت پیگیری جدی بوده و این مهم باعث شده است که پیشرفت چشمگیری در عملیات اجرایی آن اتفاق بیفتد.

علی مصلح آبادی، در جریان اردوی راویان پیشرفت که در قالب سفر یکروزه خبرنگاران به تفرش در قالب طرح راویان پیشرفت بسیج رسانه استان مرکزی با هدف بازدید از روند اجرا و پیشرفت این پروژه انجام شد، اظهار کرد: طرح آبرسانی از چشمه هفتیان به شهر تفرش و ۴۰ روستای در مسیر خط انتقال، به طول خط اصلی ۶۵ کیلومتر و خطوط فرعی ۱۰۰ کیلومتر در مراحل پایانی قرار دارد.

طرح آبرسانی هفتیان، از پیچیده ترین پروژه‌های آبرسانی کشور است

مصلح آبادی اضافه کرد: این پروژه به اذعان مسئولان وزارت نیرو یکی از ابرپروژه‌های کشور است چراکه با توجه به کوهستانی و طولانی بودن مسیر، کار کردن در آن بسیار سخت است و یکی از پیچیده ترین پروژه‌های آبرسانی کشور است.

پیشرفت ابرپروژه آبرسانی استان مرکزی و نیاز ۳۵۰ میلیارد تومانی تا رسیدن به خط پایان

مجری پروژه آبرسانی به شهرستان تفرش با اشاره به کمک جهاد نصر استان مرکزی در این پروژه اظهار کرد: هدف از انجام این طرح انتقال ۱۵۰ لیتر در ثانیه آب شرب مطمئن و پایدار از چشمه هفتیان تا تفرش برای ۳۲ هزار نفر جمعیت ساکن در این منطقه است و انتقال ۱۰۰ لیتر آب برای شهر تفرش و ۵۰ لیتر نیز به ۴۰ روستای در مسیر پیش‌بینی شده است.

پیشرفت ۶۶ درصدی پروژه

وی با اشاره به پیشرفت ۶۶ درصدی فیزیکی این پروژه تاکنون افزود: قطر لوله‌های خط اصلی مسیر از ۴۰۰ تا ۸۰۰ میلی‌متر و از جنس فلز است و قطر لوله‌های خطوط فرعی که ۷۰ کیلومتر آن اجرایی شده از ۶۳ تا ۲۵۰ میلی‌متر و از جنس پلی اتیلن و گالوانیزه است.

پیشرفت ابرپروژه آبرسانی استان مرکزی و نیاز ۳۵۰ میلیارد تومانی تا رسیدن به خط پایان

مصلح آبادی با بیان اینکه از نظر مسائل فنی نیز این طرح پیچیدگی‌های بسیاری دارد گفت: ۷۵۰ متر اختلاف سطح بین هفتیان و تفرش هست به همین دلیلی آب برای انتقال باید با فشار زیادی پمپاژ شود و این مهم علاوه بر زمان‌بر کردن پروژه، هزینه‌های اعتباری را نیز مضاعف کرده و هزینه کرد را افزایش داده است، اما چون مسئله تأمین آب شرب مردم مطرح است، بحث هزینه معنایی ندارد.

مصلح آبادی با اشاره به ۶۵ کیلومتر برق‌رسانی در طول این مسیر اضافه کرد: با توجه به شرایط آبی چند سال گذشته در شهرستان تفرش و محدود بودن سفره‌های آب زیرزمینی در این منطقه، این پروژه یکی از مطمئن‌ترین و پایدارترین منابع آبی است که به درستی از سوی کارشناسان انتخاب شده است.

تکمیل پروژه هفتیان نیازمند اعتبار ۳۵۰ میلیارد تومانی

به گزارش ایسنا، بر اساس این گزارش، معاون برنامه‌ریزی و توسعه شرکت مهندسی آبفای کشور در سال ۱۳۹۴ در بازدید از این پروژه، آن را بواسطه طولانی و صعب بودن مسیر و حجم آب انتقالی، گران‌ترین طرح آبرسانی کشور عنوان کرد، طرحی که به گفته مجری آن، تاکنون حدود ۳۶۴۰ میلیارد ریال هزینه داشته است.

مصلح آبادی افزود: ۳۵۰ میلیارد تومان دیگر برای تکمیل پروژه نیاز است و اگر منابع مالی به موقع تزریق شود این پروژه سریعا به پایان می‌رسد.

پیشرفت ابرپروژه آبرسانی استان مرکزی و نیاز ۳۵۰ میلیارد تومانی تا رسیدن به خط پایان

وی با بیان اینکه طرح‌های مطالعاتی این پروژه به ۱۵ تا ۲۰ سال قبل برمی‌گردد، گفت: بنا داریم در بحث مهندسی ارزش، علاج‌بخشی و در مستندسازی‌ها از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان استفاده کنیم. قسمت‌هایی از این پروژه بویژه در بحث اضطرار، منحصرا در این پروژه اجرا شده است.

کلیه تجهیزات و تأسیسات این طرح ساخت ایران است

مصلح آبادی با تاکید بر اینکه کلیه تجهیزات و تأسیسات این طرح ساخت ایران هستند، اظهار کرد: با توجه به سابقه آماری که داشتیم چشمه هفتیان از لحاظ ذخیره سازی و آبخوان داری، منبع آبی مطمئنی است. چشمه هفتیان با ضریب اطمینان بالایی ۱۵۰ لیتر در ثانیه آب شرب شهرستان را تأمین می‌کند.

پیشرفت ابرپروژه آبرسانی استان مرکزی و نیاز ۳۵۰ میلیارد تومانی تا رسیدن به خط پایان

تکمیل بخش اصلی پروژه ظرف ۴۵ روز آینده، به شرط تأمین اعتبار

وی ادامه داد: قسمت اصلی پروژه ظرف یک ماه تا ۴۵ روز آینده به شرط تأمین اعتبار به بهره برداری می‌رسد اما این مهم به معنای تمام شدن کل پروژه نیست چراکه در خصوص بهسازی چشمه، سختی آب، کلر زنی، رفع نواقص و محوطه سازی ایستگاه‌ها همچنان کار ادامه خواهد داشت.

به گزارش ایسنا، وی اضافه کرد: در هر ایستگاه پمپاژ اصلی ۳ پمپ وجود دارد که در حالت عادی تنها ۲ پمپ کار می‌کند و هر پمپ ۷۵ لیتر در ثانیه را انتقال می‌دهد. پمپ سوم نیز در حالت آماده باش است که اگر پمپی از مدار خارج شد، وارد مدار شود و به تأمین آب شرب پایدار در منطقه کمک کند. در کنار هر ایستگاه پمپاژ نیز یک مخزن ۱۵۰۰ متر مکعبی از جنس بتن آرمه قرار دارد.

مصلح آبادی با بیان اینکه مهم‌ترین ایستگاه پمپاژ در مسیر ایستگاه قزلچه است گفت: این ایستگاه چون در منطقه کوهستانی ‌است، سنگ بری و خاک برداری‌های زیادی داشت و برای احداث ساختمان ایستگاه، کوه برش خورده است که زمان و هزینه را در پی داشت.

پیشرفت ابرپروژه آبرسانی استان مرکزی و نیاز ۳۵۰ میلیارد تومانی تا رسیدن به خط پایان

مجری پروژه آبرسانی به شهرستان تفرش تصریح کرد: از آنجاکه ایستگاه قزلچه اختلاف ارتفاع ۲۷۶ متری با ایستگاه بعدی خود دارد، نسبت به سایر ایستگاه‌ها یک پمپ بیشتر دارد تا آب با قدرت بیشتری پمپاژ شود.

وی با اشاره به اجرای خط انتقال اضطرار آب از تابستان سال ۹۵ تاکنون گفت: این طرح تمام مسیر اصلی و بالای ۳۲ روستا را پوشش می‌دهد. در این طرح از ایستگاه هفتیان ۸۰ لیتر آب پمپاژ می‌شود اما به دلیل مصرف آب در روستاهای مسیر، ۵۵ لیتر به ایستگاه جفتان می‌رسد که پس از آن ۴۲ لیتر به ایستگاه قزلچه و ۳۸ لیتر به ایستگاه نقوسان و سرانجام ۳۰ لیتر آب به شهر تفرش می‌رسد.

پیشرفت ابرپروژه آبرسانی استان مرکزی و نیاز ۳۵۰ میلیارد تومانی تا رسیدن به خط پایان

مصلح آبادی ادامه داد: اداره آب و فاضلاب استان از لوله‌های خط اضطرار در گذشته انشعاباتی را برای مسیرهای فرعی گرفته که باعث هدررفت آب شرب شده است ولی اگر پروژه اصلی به صورت کامل اجرا شود با نظارت و مدیریت مصرفی که اداره آب و فاضلاب انجام می‌دهد کاملا سهم هر روستا مشخص شده و از هدررفت آب جلوگیری خواهد شد.

اجرای ۶۵ کیلومتر برق رسانی

فردین پرورش، مدیر پروژه برق‌رسانی به این طرح نیز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: برق‌رسانی این مسیر به طول ۶۵ کیلومتر برای تأمین ۴.۲ مگاوات ساعت و با اعتبار ۱۸۰ میلیارد تومان صورت گرفته است.

وی اضافه کرد: در هر ایستگاه پمپاژ در طول مسیر، تعدادی پمپ‌ ۳۵۰ کیلوواتی وجود دارد. به طور مثال در ایستگاه قزلچه حدود ۷۰۰ کیلووات برق در ساعت مصرف برق داریم.

به گزارش ایسنا، پرورش با بیان اینکه تابلوهای برق ۴ ایستگاه اصلی مجموعا ۳۴ میلیارد تومان هزینه داشته است گفت: تابلوهای برق ۲ ایستگاه تأمین شده و تا هفته آینده نیز برای ۲ ایستگاه دیگر تأمین خواهد شد.

پیشرفت ابرپروژه آبرسانی استان مرکزی و نیاز ۳۵۰ میلیارد تومانی تا رسیدن به خط پایان

اتمام برق رسانی به ایستگاه‌های پمپاژ

وی با بیان اینکه منبع برق این طرح از شهر تفرش گرفته شده است تصریح کرد: برق‌رسانی مسیر با همکاری شرکت توزیع برق صورت گرفته‌ است. کار ایستگاه‌های پمپاژ تمام شده و پست‌های برق در حال برق‌دار شدن هستند که حداکثر ظرف دو هفته آینده پایان می‌پذیرد.

پرورش با بیان اینکه ۱۲ میلیارد تومان هزینه ۸ ترانس برق مسیر شده است ادامه داد: تابلوهای فشار ضعیف ۳۰ میلیارد تومان و فشار متوسط ۴ میلیارد تومان هزینه داشته است.

وی‌ اضافه کرد: در هر ایستگاه، اتاق ترانس، اتاق تابلو برق و اتاق دیزل برای مواقع اضطراری وجود دارد. دیزل‌ها برای زمانی است که اگر در زمان پیک مصرف، برق قطع شد وارد مدار شوند تا قطعی آبی در منطقه نداشته باشیم.

از دیگر اقدامات شاخص انجام شده در این پروژه، بهسازی چشمه هفتیان با دبی ۴۵۰ لیتر در ثانیه و احداث مقسم برای دبی قابل انتقال ۱۵۰ لیتر در ثانیه، ساخت ۴ ایستگاه پمپاژ در طول خط اصلی مسیر در روستاهای هفتیان، جفتان، قزلچه و نقوسان و ۴ ایستگاه پمپاژ در خطوط فرعی مسیر است. همچنین در ایستگاه‌های هفتیان و قزلچه به منظور تصفیه آب، عمل کلرزنی انجام می‌شود. ۲۸ باب مخزن ذخیره به ظرفیت کل ۱۵۹۱۰ متر مکعب از جنس بتن آرمه نیز در طول این مسیر وجود دارد.

جواد اکرمی، مسئول بسیج رسانه استان مرکزی نیز درخصوص برگزاری این اردو اظهار کرد: پیرو تاکید مقام معظم رهبری بر لزوم معرفی پیشرفت‌های کشور به مردم، اردوهایی برای خبرنگاران استان جهت روایت پیشرفت پروژه‌های استان تدارک دیده شد که اردوی بازدید از ابرپروژه آبرسانی به شهرستان تفرش از آن جمله است.

انتهای پیام

 

منبع: ایسنا

لینک کوتاه http://barresinews.ir/news/196800
مهاجرت
خبرهای مرتبط
دیدگاه‌ها
در حال ثبت دیدگاه...

مخاطب گرامی توجه فرمایید: نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

گروه صنعتی سدید
بیمه البرز