رئیسجمهور و اعضای هیئت دولت چهاردهم همزمان با هفته دولت با رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.
به گزارش بررسی نیوز، در آستانه سالروز شهادت شهیدان رجائی و باهنر و به مناسبت هفته دولت، رئیسجمهور و اعضای هیئت دولت در نخستین روزهای فعالیت دولت چهاردهم صبح امروز (سهشنبه) با آیتالله خامنهای دیدار کردند.
گزیده بیانات رهبر انقلاب در این دیدار به این شرح است:
**خدا را شکرگزاریم که بحمدالله دولت با همت رئیسجمهور محترم و با کمک ارزندهی مجلس شکل گرفت. این خیلی نعمت بزرگی است. در دولتهای گذشته گاهی تا نزدیک یک ماه یا بیشتر دولت نمیتوانست شکل بگیرد و همهی وزرا از مجلس رأی اعتماد نگرفته بودند. این را خدا لطف کرد به شما و به ما و به کشور که بحمدالله همهی وزرا از مجلس، با اعتماد مجلس به آنها به سلامتی بیرون آمدند. کسانی که در این انتخابات و تشکیل این دولت بعد از آن حادثهی سنگین و تلخ مؤثر بودند، همهشان پیش خدای متعال مأجورند.
**آقای رئیسجمهور در زمینه انتخاب وزیرانی که باید با ایشان همکاری کنند، خیلی پرکار و باتلاش وارد شدند. برای انتخاب وزیران با من مشورت کردند. برخی افراد و تعدادی را که میشناختم و صلاحیت آنها از طرق مورد وثوق به ما رسیده بود را تأیید و برخی را هم تاکید کردم. تعداد بیشتری را هم نمیشناختم و گفتم نظری نسبت به آنها ندارم. بحمدلله ایشان توانستند انتخاب را انجام دهند و مجلس را قانع کنند و این هم موفقیت بزرگی بود که خدا را برای آن سپاس میگوییم.
**بالاخره شما همکارانی انتخاب میکنید توصیه من این است که از همکاران دارای این خصوصیات بیشتر استفاده کنید جوان، مومن، انقلابی، متعهد، پرانگیزه. اینها هستند که میتوانند به شما کمک کنند ما در بخشهای مختلف علمی و تحقیقاتی مثل بخش هستهای و نانو و سلولهای بنیادین و بخشهای گوناگونی که جزو گرههای بزرگ علمی و تحقیقاتی در دنیا بوده از این جوانان استفاده کردیم و پیشرفتیم و پیشرفتهای بزرگ بحمدلله انجام گرفته است. از این جوانان استفاده کنید گرهها را باز میکنند ضمنا وقتی که جوانان را آوردید در ردههای گوناگون مدیریتی از پایین گذاشتید یک نسلی از مدیران پرانگیزه برای فردا دارید تربیت میکنید وقتی شما جوانها را در تشکیلات خودتان آوردید اینها تجربه پیدا میکنند برای فردا یک نسل برجستهی مدیرِ پرنگیزهای شما تولید کردید که به نظر من این خیلی چیز باارزشی است. با آقای رئیسجمهور هم صحبت میکردیم همین موضوع مطرح شد اگر چنانچه ایشان بتوانند مثلا ۱۰۰ جوان مومنِ پرانگیزهی انقلابی و متعهد را آماده کنند و آخر دولتشان همین ۱۰۰ جوان را تحویل کشور دهند، به نظر من کار بسیار بزرگی انجام میگیرد.
**فضای مجازی یک دنیای جدیدی است شما بیشتر از بنده هم حتما مطلعید فضای مجازی دیگر امروز مجازی نیست امروز یک واقعیتی در زندگی مردم است روز به روز هم دارد پیش میرود. آنچه که مهم است این است که در فضای مجازی حکمرانی قانونمند وجود داشته باشد. این که بنده گاهی گفتم فضای مجازی رها و ول است به خاطر همین است حکمرانی بر اساس قانون. قانونی اگر ندارید به وجود بیاورید و بر اساس آن قانون ضمام کار را به دست بگیرید همه دنیا این کار را میکنند. جوان بیچاره را فرانسویها گرفتند. یعنی انقدر و تا این حد سختگیری انجام میگیرد طرف را میگیرند زندان میکنند و تهدید میکنند ۲۰ سال محکومیت به تو خواهیم داد برای خاطر اینکه حاکمیت آنها را نقض کرده است نقض حکمرانی قابل قبول نیست. یک کشور در اختیارتان هست که وظیفه در قبال آن دارید مأموریت در قبال آن دارید نمیشود حکمرانی کشورها را نقض کرد. در مورد فضای مجازی که حرف خودم را مبنای خود را گفتم قبلا هم گفتم جور دیگری برخیها تبیین میکنند یا میفهمند یا نمیخواهند بفهمند حرف من این است باید قانونمند شود فضای مجازی در کشور آن وقت فرصت خواهد شد اگر توانستیم حکمرانی قانونمند در فضای مجازی داشته باشیم این فضا برای کشور یک فرصت میشود و الا ممکن است تهدید شود.
**نکتهی بعدی دربارهی حضور در بین مردم [است]. اینکه اگر سفر استانی کردید، بگویند این پوپولیست است، نمیدانم فلان است، عوامگرایی است. این حرفها را اعتنا نکنید. اطلاع از متن آنچه که در زندگی مردم میگذرد، با کارتابل و گزارش کتبی امکانپذیر نیست. باید بروید ببینید، بشنوید، از خود مردم بشنوید. وقتی انسان میرود میشنود، میبیند با آنچه که ما در گزارش به ما رسیده، تفاوتهای زیادی وجود دارد.
**گزارشهای خوب هم داریم. منتها گزارش نشان نمیدهد واقعیت را. بروید خانهی مردم، در منطقهی زلزلهزده، سیلزده بروید در چادر مردم، بروید ببینید، بشنوید از آنها. براساس اینها آن وقت تصمیم بگیرید.
**عدالت؛ در کلمات همهی ماها تکرار میشود. بنده نمیخواهم راجع به لزوم عدالت بحث کنم این جزو بینات نظام و بینات نظام اسلامی و بینات انقلاب است بحث سر این نیست، بحث سر این است که عدالت چهجوری تأمین کنیم، راهکار چیست؟
**مرتب هم دارد قانون و قاعده و مقررات و برنامه و امثال اینها تصویب میشود، گفته میشود، اجرا میشود، اینها با عدالت چه نسبتی دارند؟
**من چند سال قبل از این پیوست عدالت را مطرح کردم، گفتم شما هر قانونی، هر تصمیمی میخواهید بگیرید تصمیم مهم، قانون مهم یک پیوست عدالت برایش تهیه کنید مرحوم آقای رئیسی یک مقداری هم در این قضیه پیش رفت ایشان کارهایی هم کردند نیمهکاره ماند میخواهم این توصیه را به شما بکنم. پیوست عدالت لازم دارد، پیوست عدالت یک ترتیب اداری یک فرم تشریفاتی نیست یک امر واقعی است.
**مسئلهی عدالت مسئلهای است که با زبان و با خواهش و با درخواست و با تکرار و با تهدید و اینها عملی نمیشود. عدالت اجرا میخواهد، انگیزه میخواهد، ورود در میدان میخواهد.
**امروز هوش مصنوعی با یک شتاب حیرتدهندهای یعنی انسان متحیر میشود از شتابی که این فناوری عجیب در دنیا پیدا کرده و دارد پیش میرود. خب، دستگاههای ما، الان دستگاههای مختلف ما، نظامی و غیرنظامی از هوش مصنوعی دارند استفاده میکنند بهرهبرداری میکنند اما این ما را فریب ندهد. در مسئلهی هوش مصنوعی بهرهبردار بودن امتیاز نیست، لایههای عمیقی دارد این فناوری باید در آن لایهها مسلط شد. آن لایهها دست دیگران است.
**اگر شما نتوانید لایههای عمیق و متنوع هوش مصنوعی را، این فناوری را تأمین کنید فردا اینها یک ایستگاهی مثل ایستگاه اتمی، آژانس اتمی درست میکنند برای هوش مصنوعی که الان دارند مقدماتش را فراهم میکنند، که اگر چنانچه به آن ایستگاه رسیدید باید اجازه بگیرید در فلان بخش از هوش مصنوعی استفاده کنید در فلان بخش دیگر حق ندارید استفاده کنید اینجوری. زرنگهای دنیا دنبال این چیزها هستند. فرصتطلبها و قدرتطلبهای دنیا یک آژانس هوش مصنوعی هم به وجود میآید آن وقت اجازه نمیدهند شما از این منطقه عبور کنید.