به گزارش بررسی نیوز ، سیاوش آریا به ایسنا گفت: دسترسی به این آرامگاه بسیار دشوار است، با این وجود، بالای سر صخرۀ کوهی که این آرامگاه در آن قرار گرفته، گودالی بزرگ کَنده شده است که از حضور قاچاقچیان و سوداگران اَموال تاریخی و فرهنگی به بهانههای پوچ و خیالاَنگیز یافتن گنجی که وجود خارجی ندارد، خبر میدهد.
این کنشگر میراث فرهنگی افزود: این گودال بزرگ، هفته گذشته شناسایی شده است. این درحالی است که دستیابی به صخره و بلندای کوهی که آرامگاه صخرهای در آن تراشیده شده، سخت و دشوار است و کار هر کسی نیست. این موضوع بیانگر آن است که قاچاقچیان زمان بسیار زیادی داشته و با خیال آسوده سرگرم کَندن با ابزارآلات حفاری بودهاند که نبود نظارت و گشتزنی یگان حفاظت میراث فرهنگی شهرستان مَرودشت و رسیدگی نکردن و حفاظت از یادمانهای تاریخی از سوی ادارۀ میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان مَرودشت از انگیزههای به وجود آمدن چُنین رخدادهای غم انگیزی است.
حفاری که به تازگی در بالای صخرهای که آرامگاه فالونک قرار گرفته، انجام شده است.
آریا با اشاره به تعرضها و تخریبهایی که در حریم درجه یک و دو پارسه (تخت جمشید) ، نقش رستم و شهر باستانی استخر رخ داده و گزارشهای آن نیز منتشر شده است، وضعیت این محوطهها در حفاظت ناخوشایند توصیف کرد و گفت: نبود آموزش در میان مردم بومی و جامعۀ محلی، فقر شدید فرهنگی و آگاهیرسانی از سوی دستگاههای دولتی و مربوطه، سبب شده است تا یادمانهای تاریخی و فرهنگی کشور در تیررس قاچاقچیان و سودجویان اَموال تاریخی و فرهنگی قرار گیرد و در خطر نابودی و حذف از چهرۀ تاریخ و صفحۀ روزگار در کمین آنها باشد.