به گزارش بررسی نیوز، علی جاویدانه، رئیس سازمان نقشه برداری در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا درباره فرونشست شیراز و تَرَکهای محوطه نقش رستم و اینکه نقشههای فرونشستی چه اطلاعاتی از وضعیت فرونشست ارائه میدهند، اظهار داشت: نرخ فرونشست برای تمام پهنههای کشور اندازهگیری و به دستگاههای متولی اعلام کردیم و اطلاع دادیم و موضوعی نیست که به اطلاع عمومی برسد و اطلاعات نشان میدهد که استان فارس هم درگیر فرونشست است.
وی ادامه داد: درباره فرونشست مجاورت نقش رستم یکی از دلایل برداشت آب کشاورزان از اراضی اطراف نقش رستم است.
جاویدان تاکید کرد: به غیر از استان گیلان تمام استانهای کشور درگیر فرونشست هستند و در واقع تمام کشور با فرونشست درگیر شدهاند و در پهنههای مختلف ابعاد و نرخ فرونشست متفاوت از هم هستند.
وی ادامه داد: موضوع هم این است که نرخ به تنهایی بیانگر این نیست که چه اتفاقی در آن منطقه میافتد و وضعیت منطقه به جنس زمین و تغییر نرخ گرادیان هم مرتبط است و بسیاری از شکستگیها به دلیل متفاوت بودن نرخ گرادیان است و همین منجر به شکاف در زمین میشود.
رئیس سازمان نقشه برداری با بیان اینکه موضوع فرونشست در کشور بسیار جدی است، افزود: تمام دنیا با مسئله فرونشست مواجه است اما موضوعی که نرخ فرونشست را در ایران بحرانیتر میکند این است که به لحاظ تجمعی نرخ فرونشست در ایران ۵ برابر نرخ نُرم فرونشست در دنیا بوده و نرخ متوسط در ایران بالای ٢٠ سانت در سال است.
وی با بیان اینکه عامل اصلی فرونشست در ایران برداشت بی رویه آبهای زیرزمینی است، گفت: عمده این آب برای فعالیت کشاورزی استفاده میشود و به همین دلیل معمولا فرونشست در همسایگی اراضی زراعی اتفاق میافتد.
جاویدانه با تاکید بر اینکه استان اصفهان بالاترین نرخ فرونشست را در کشور ندارد، ادامه داد: نرخ فرونشست در استانهای دیگری بالاتر از اصفهان است اما آنچه که فرونشست در استان اصفهان را خاص میکند این است که فرونشست نزدیک به مناطق شهری رسیده است.