به گزارش بررسی نیوز ،صبح امروز (جمعه) هشتم تیرماه ۱۴۰۳ فرایند اخذ رأی چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با دستور احمد وحیدی وزیر کشور آغاز شد.
کد نامزدهای حاضر در رقابت چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری به این شرح است:
▫️مسعود پزشکیان، فرزند محمد علی، کد نامزد ۲۲
▫️مصطفی پورمحمدی، فرزند حسین، کد نامزد ۳۳
▫️سعید جلیلی، فرزند محمدحسن، کد نامزد ۴۴
▫️محمدباقر قالیباف، فرزند حسین، کد نامزد ۷۷
هموطنان گرامی و مخاطبان عزیز برای اطلاع از محل شعب اخذ رأی اینجا کلیک نمایند.
در دقایق اولیه رایگیری، آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی رأی خود را به صندوق انداختند.
احمد وحیدی وزیر کشور صبح امروز با حضور در ستاد انتخابات کشور و پس از آنکه رأی خود را در صندوق انداخت، گفت: انتخابات چهاردهمین ریاست جمهوری با بیش از ۵۸ هزار شعبه در داخل و ۳۴۴ شعبه در خارج از کشور آغاز شد. ما طبق قانون باید در ۴۰ روز فرایند انتخابات برگزار میشد و این نشان دهنده استحکام و اصرار برای انجام کار است. انتخابات مظهر مردم سالاری دینی، مظهر اقتدار و شوکت برای مردم ایران است.
وی افزود: به همین دلیل این انتخابات مسئله مهمی است و از همه عزیزان میخواهیم که در ساعات اولیه درشعب اخذ رأی حضور یافته و به داوطلبانی که مد نظرشان است رأی دهند. این اطمینان را میدهیم که انتخابات در نهایت سلامت و امنیت برگزارخواهد شد.
وحیدی افزود: در کنار عوامل اجرایی کارت برای ۴۶۸۹۴ نفر نماینده کاندیدا در همه شعب صادر گردید.
وی تصریح کرد: امیدواریم خاطره خوش انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان که با حضور پرشور مردم شکل گرفته تکرار شود. از همگان انتظار داریم شرایط قانونی را رعایت کنند. در امروز مجوز تبلیغات نداشتیم و ندادیم و ازهمه وفاداران انتظار این موصوع را رعایت کنند.
محمد مخبر (سرپرست ریاستجمهوری) با حضور در ستاد انتخابات رأی خود را به صندوق انداخت.
مخبر پس از انداخت رأی خود در صندوق گفت: حقیقتا خلاء رئیسجمهور فقید ما شهید آیتالله رئیسی در سرتاسر کشور حس میشود و فکر نمیکردیم شاهد فقدان باشیم. ما با درایت رهبر معظم انقلاب این شرایط سخت در ۵۰ روز گذشته را پشت سر گذاشتیم.
وی افزود: وظیفهای مردم دارند که بعد از تشییع شهدای خدمت شکل گرفته و رهبری تاکید داشتند که باید مردم همین حماسه را در انتخابات نیز شکل دهند و امیدواریم مردم حضور پرشور در انتخابات داشته باشند.
وی تصریح کرد: مردم وظیفه خود را از اول انقلاب تا الان در جهت حضور انتخابات انجام داده و غیرتمندانه حضور داشتند و امنیت و اقتدار را انجام دادند. حاکمیت هم باید نیازمندیها را فراهم کند و فضای انتخابات بسیار خوب فراهم شده و همه صندوقها در داخل و خارج کشور فراهم شده و از همه دست اندرکاران و اطلاعات امنیتی ناظر در انتخابات تشکر میکنیم.
وی تصریح کرد: در بعد امنیتی نیز این بخش از قصه؛ خوب تدارک شده و ما هیچ مشکلی از لحاظ امنیتی در انتخابات نداشتیم و امیدواریم این روند ادامهدار باشد. صحبتهای رهبری مبنی بر اینکه باید از رأی مردم صیانت شود تا از رأی مردم حفاظت شود نیز به خوبی در دستور کار قرار گرفته است تا حقالناسی ضایع نشود.
وی افزود: شکل برگزاری انتخابات به تا به امروز گونهای نبوده که مشکلی داشته باشد. اما برای اطمینان خاطر کاندیداه، بدون هیچ محدودیتی در پای صندوق رأی نماینده و ناظر دارند و بدون هیچ محدودیتی برای آنان کارت صادر شده و امیدواریم شاهد نتیجه بسیار خوب برای خدمتگذاری به مردم باشیم.
او در بخش دیگری از سخنان خود گفت: برنامه ریزیهای انتخابات ریاست جمهوری در همه ادوار از یکسال پیش از موعد صورت گرفته است، اما به دلیل حادثه تلخ برای رئیسجمهور شهید و همراهانشان وزارت کشور موظف بود طی پنجاه روز انتخابات را برگزار کند و تاکنون روند برگزاری بسیار خوب بوده است.
وی تصریح کرد: انتخابات یک موضوع فرابخشی است و نهادهای مختلفی درگیر آن هستند، اما اساس کار با وزارت کشور است که انصافا باید نمره قابل قبولی به وزارت کشور در این انتخابات بدهیم. تاکنون دستگاههای اطلاعاتی و انتظامی نیز عملکرد خوبی داشتهاند، ما از اول انقلاب چنین فشردگی برای برگزاری انتخابات نداشتهایم و شاید برای اولین بار است که این وضعیت را تجربه میکنم.
وی تصریح کرد: مردم هم متاثر از شهادت رئیسجمهور و هیئت همراهشان هستند و در این انتخابات قطعا حماسه میآفرینند.
آیتالله نوری همدانی (از مراجع تقلید شیعه و فقهای حوزه علمیه قم) رأی خود را به صندوق انداخت.
آیتالله جوادی آملی (فقیه، فیلسوف، عارف، مفسر قرآن و عضو جامعهٔ مدرسین و از مراجع تقلید) رأی خود را به صندوق انداخت.
سردار حسین دهقان رئیس بنیاد مستضعفان با حضور در حسینیه ارشاد در انتخابات شرکت کرد و رأی خود را به صندوق انداخت.
حجت الاسلام ناطق نوری در حسینیه ارشاد حاضر شد و رأی خود را به صندوق انداخت.
آیتالله صادق لاریجانی (رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام) رأی خود را به صندوق انداخت.
صادق آملی لاریجانی در هنگام انداختن رأی خود به صندوق گفت: مسئله انتخابات در نظام جمهوری اسلامی علاوه بر بحث مشارکت مردم در انتخابات، نشان میدهد که نظام اسلامی در زمینه انتخابات یک نظام بیبدیل است که در دنیا نمونه مشابه ندارد.
وی افزود: در نظام جمهوری اسلامی، حضور مردم در پای صندوقهای رأی تجلی همبستگی اجتماعی است. به ویژه در جامعه ایران که مردم نسبت به سرنوشت خود حساس هستند. لذا در نظام اسلامی رأی دادن هم حق است و فریضه است.
لاریجانی گفت: ما باید نشان دهیم مردم هنوز پای ارزشهای انقلاب اسلامی حضور دارند. این انتخابات سدی امنیتی برای صیانت از کشور فراهم میکند. لذا همه ما موظفیم از حق خود برای تعیین سرنوشت کشور در عرصه انتخابات شرکت کنیم.
وی افزود: ما از همه مجریان و ناظران و اصحاب رسانه که در رقم خوردن صحنههای انتخابات سهیم هستند، تشکر میکنیم.
غلامحسین اسماعیلی (رئیس دفتر رئیسجمهور شهید کشورمان) با حضور در ستاد انتخابات رأی خود را به صندوق انداخت.
حجتالاسلام حمزه خلیلی (معاون اول قوه قضائیه) با حضور در ستاد انتخابات رأی خود را به صندوق انداخت.
محمدباقر قالیباف، یکی از ۴ کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با حضور در حرم عبدالعظیم رأی خود را به صندوق انداخت.
حجت الاسلام محسنی اژهای (رئیس قوه قضائیه) برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری در صف اخذ رأی حرم عبدالعظیم حسنی حاضر شد و رأی خود را به صندوق انداخت.
حجتالاسلام هادی غفاری دقایقی قبل با حضور در حسینیه ارشاد رأی خود را به صندوق انداخت.
محمدرضا عارف در حسینیه جماران برای رأی دادن حاضر شد و رأی خود را به صندوق انداخت. وی در جمع خبرنگاران گفت: کسانی که در مدیریت کشور میخواهند سهیم باشند، باید رأی بدهند.
وی افزود: رایندادن یعنی رایدادن به نظر مخالف خودمان. هرچقدر میزان آرا بالاتر باشد مشروعیت نظام و زمینۀ همبستگی ملی بیشتر میشود.
عارف گفت: رأی دادن حق و از طرف دیگر مسئولیت اجتماعی هر فرد برای اداره کشور است.
او افزود: من تشکر میکنم از مردم که بر اساس نظرسنجیهای انجام شده، بنا است باز هم وظیفه ملی و اسلامی خودشان را انجام بدهند؛ و برداشت من یک مشارکت خوب است.
وی گفت: رأی ندادن به معنای رأی دادن به نظر مخالف خودشان است؛ پس باید پای صندوق بیایند و به هرکسی که مایل بودند رأی بدهند. قاعدتا هرقدر تعداد آراء بیشتر باشد، مشروعیت نظام و زمینه برای همبستگی ملی و تفاهم ملی، رفع مشکلات و پیشرفت، بیشتر خواهد شد.
علیرضا فخاری (استاندار تهران) پس از شرکت در انتخابات، در جمع خبرنگاران گفت: مردم تهران از آغازین ساعات صبح امروز برای انجام یک تکلیف و آزمون سیاسی خودشان را آماده کردهاند برای حضور پای صندوقهای رای.
وی ادامه داد: همانطور که میدانید چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری را در دستور کار داریم. در سطح استان تهران ۶۶۹۴ شعبه اخذ رأی داریم که ۳۵۵۰ شعبه اخذ رأی مربوط است به تهران بزرگ و مابقی به شهرستانها مربوط است. تعداد ۴۹۲ شعبه اخذ رأی نیز به صورت سیار است که برای مجموعه شهرستانها و تهران که جمعیت به صورت متمرکز وجود دارد، در نظر گرفته شده است.
استاندار تهران گفت: همه عوامل حوزههای اجرایی از اولین ساعات بامداد در محل مستقر شدهاند هم عوامل انتظامی، اجرایی و خدمات و پشتیبانی. با توزیع صندوقها و دستگاهای احراز صلاحیت رأس ساعت ۸ همه صندوقها کار خود را آغاز کردند و آماده پذیرش هموطنان بودند.
وی ادامه داد: تا به این لحظه وضعیت بسیار مناسب است برخی افراد صبح اول وقت به تاسی از مقام معظم رهبری رأی دادهاند برخی هم تمایل دارند در عصر رأی بدهند که ما شاهد این روند طبیعی در تهران هستیم و شاهد یک شرایط بسیار خوب و ایده آل هستیم و امنیت کامل برقرار است.
حجتالاسلام سیدهادی خامنهای دبیرکل مجمع روحانیون مبارز و حجتالاسلام رحمت الله بیگدلی با حضور در حسینیه ارشاد در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کردند.
محسن هاشمی در حسینیه جماران رأی خود را به صندوق انداخت.
حجتالاسلام محمد موحدی (دادستان کل کشور) با حضور در حسینیه ارشاد رأی خود را به صندوق انداخت.
حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی یکی از ۴ کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با حضور در حسینیه ارشاد رأی خود را به صندوق انداخت.
علی لاریجانی در ساعات اولیه رأیگیری چهاردهمین دورهی انتخابات ریاست جمهوری با حضور در یکی از شعب اخذ رأی استان مازندران، رأی خود را به صندوق انداخت.
سید محمد خاتمی با حضور در حسینیه جماران رأی خود را برای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در صندوق انداخت.
معصومه ابتکار با حضور در حسینیه جماران رأی خود را برای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به صندوق انداخت.
حجت الاسلام علی یونسی (وزیر پیشین اطلاعات) با حضور در حسینیه جماران رأی خود را برای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به صندوق انداخت.
سیامک ره پیک (قائم مقام دبیر شورای نگهبان) صبح امروز (جمعه) در انتخابات ریاست جمهوری شرکت و رأی خود را در شعبه سیار مستقر در شورای نگهبان به صندوق انداخت.
وی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: انتخابات ریاست جمهوری این دوره، انتخابات مهمی است. رئیسجمهور در کشور ما اختیارات قابل توجهی را دارد. حتما انتخاب رئیسجمهور و انتخاب کسی که خصوصیات لازم را برای اداره کشور داشته باشد و از اختیارات قانونی برای منافع کشور استفاده کند، کاری مهم و ضروری است.
ره پیک ادامه داد: امروز که روز انتخاب رئیسجمهور است، ان شاالله همه مردم و ملت شریف ایران در این عرصه شرکت خواهند کرد و نقش خود را در تعیین سرنوشت خویش و اداره کشور ایفا میکنند. همه باید تلاش کنند که مشارکت خوب که خود عامل عزت کشور است، رقم بخورد. انتخاب فرد اصلح نیز به بیان رهبر انقلاب مانند مشارکت مهم است.
قائم مقام دبیر شورای نگهبان با تاکید بر اینکه «باتوجه به آمار اولیه بدست آمده از شعب اخذ رأی در ساعات ابتدایی فعلا استقبال خوبی از انتخابات به عمل آمده است» گفت: امیدواریم تا پایان وقت اخذ رأی، مردم با نشاط در این عرصه شرکت کرده و حتما رسانهها و اصحاب خبر، در این امر نقش دارند. آنان در ایجاد انگیزه و دعوت موفق هستند.
کاظم غریب آبادی معاون امور بینالملل و دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با حضور در حسینیه ارشاد رأی خود برای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری را به صندوق انداخت.
علی اکبر صالحی با حضور در حسینیه جماران رأی خود را برای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به صندوق انداخت.
حجتالاسلام والمسلمین سید حسن خمینی و سید احمد حسینی با حضور در حسینیه جماران رأی خود را برای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری انداختند.
سیدحسن خمینی پس از انداختن رأی خود در صندوق مستقر در حسینیه جماران در جمع خبرنگاران گفت: امروز را به همه تبریک میگویم و از اصحاب رسانه تشکر میکنم که در حسینیه جماران حضور پیدا کردند.
او با تاکید بر اینکه برای عبور از بحرانها نقطه اتکایی جز مردم وجود ندارد، ادامه داد: انتخابات یکی از مظاهر بزرگ مردم سالاری است و ما برای عبور از بحرانها، بعد از خداوند هیچ نقطه اتکایی جز مردم نداریم.
سیدحسن خمینی بیان کرد: همه نسبت به سرنوشت خود حساس باشند و واقعا انتخابات را جدی بگیرند. مشارکت بالا برای انتخابات یک رئیسجمهور و رأی بالا برای حل مشکلات کشور بسیار مهم است.
وی افزود: انشاءالله بتوانیم در این مسیر گام برداشته و همه بتوانند آنچه مرضی خداوند است، را انجام دهند و انشاءالله نتایج خوبی برای مردم داشته باشد.
سیدحسن خمینی با بیان اینکه امیدواریم مشارکت خوب باشد، افزود: طبق نظرسنجیها ان شائالله مشارکت خوبی رقم میخورد و امیدوارم بهتر هم شود.
وی در توصیهای به رئیسجمهور منتخب گفت: به درد مردم برسید.
سعید جلیلی نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با حضور در مسجد امام حسن مجتبی(علیه السلام) محله مشیریه رأی خود را به صندوق انداخت.
فرمانده سپاه قدس امروز با حضور در شهر مشهد رأی خود را به صندوق چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری انداخت.
مسعود پزشکیان یکی از چهار نازمزد انتخابات ریاست جمهوری با حضور در بیمارستان فیروزآبادی رأی خود را به صندوق انداخت.
سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی از نامزدهای انصرافی انتخابات ریاست جمهوری، با حضور در صحن کوثر حرمامام رضا (علیه السلام) رأی خود را به صندوق انداخت.
اسحاق جهانگیری، معاون اول دولت های یازدهم و دوازدهم با حضور در حسینیه جماران رأی خود در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری را به صندوق انداخت.
سردار سرلشکر باقری (رئیس ستاد کل نیروهای مسلح) رأی خود را به صندوق انداخت.
آیتالله احمد جنتی (دبیر شورای نگهبان) در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرد و رأی خود را در صندوق انتخابات چهاردهمین دوره ریاستجمهوری انداخت.
مدرسی یزدی (عضو فقهای شورای نگهبان) با حضور در مرکز نظارت بر انتخابات شورای نگهبان گفت: مجریان انتخابات به خوبی به همراه ناظران وظایف خود را عمل میکنند.
وی افزود: هم استقبال مردم خوب بوده و امیدواریم در ساعات آینده افزایش یابد و هم ناظرین کاندیداها در حال نظارت بر انتخابات هستند.
مدرسی یزدی تاکید کرد: امیدواریم مردم با شور و شعور بیشتر حضور یافته و آبروی کشور و نظام اسلامی را حفظ کنند.
محمدمهدی اسماعیلی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) پس از انداختن رأی خود به صندوق در مجموعه سرچشمه تهران، گفت: انتخابات ایران فقط برای مردم کشورمان مهم نیست و برای بسیاری از کشورهای مسلمان و حوزه مقاومت مهم است.
وی افزود: امیدوارم کسی انتخاب شود که بتواند مسئولیتهای مهم این سمت را به خوبی اجرا کند.
ناصر کنعانی (سخنگوی وزارت امور خارجه) با حضور در ستاد انتخابات خارج از کشور که در محل وزارت امور خارجه برپا شده، رأی خود را به صندوق انداخت. همچنین کارکنان وزارت امورخارجه با حضور در این ستاد آرای خود را به صندوق انداختند.
سعید محمد، فرمانده پیشین قرارگاه خاتم الانبیا (صل الله علیه و آله) در شعبه اخذ رأی میدان امام حسین (علیه السلام) حضور یافت و رأی خود را به صندوق انداخت.
سردار محمدیان (رئیس پلیس پایتخت) با حضور در حسینیه چهارده معصوم فرماندهی انتظامی تهران بزرگ در انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری شرکت کرد.
آیتالله العظمی بیاتزنجانی از مراجع تقلید شیعیان با شرکت در انتخابات ریاستجمهوری، رأی خود را به صندوق انداخت.
داریوش ارجمند (بازیگر) با حضور در محل اخذ رأی در ورزشگاه شهید شیرودی، رأی خود را به صندوق انداخت.
منوچهر متکی (وزیر امور خارجه سابق) در مسجد النبی حضور یافت و رأی خود را به صندوق انداخت.
عباس عراقچی (دبیر شورای راهبردی روابط خارجی) در مسجد امام صادق (علیه السلام) میدان اقدسیه رأی خود را به صندوق انداخت.
سید علی خمینی با حضور در حسینیه جماران در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرد
محمدرضا فرزین (رئیسکل بانک مرکزی) صبح امروز در اولین ساعت آغاز رأیگیری انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران رأی خود را به صندوق اخذ رأی مستقر در امامزاده صالح (علیه السلام) انداخت.
رضامراد صحرایی (وزیر آموزش و پرورش) امروز به همراه مدیرکل آموزش و پرورش تهران برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری به مدرسه پسرانه دوره دوم متوسطه شهید مطهری در منطقه ۶ شهر تهران رفت و در جمع دانشآموزان «رای اولی»، رأی خود را به صندوق انداخت.
هادی طحان نظیف (سخنگوی شورای نگهبان) با شرکت در انتخابات، رأی خود را به صندوق انداخت.
وی همچنین با شرکت در نشست خبری با حضور خبرنگاران، با موضوع آغاز و نظارت بر روند برگزاری چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، اظهار کرد: انتخابات همیشه روز مهم و تعیین کنندهای است. برگزاری انتخابات در کمتر از چهل روز پس از شهادت رئیسجمهور نشان دهنده استحکام و اقتدار نظام است.
طحان نظیف تصریح کرد: بیش از ۹۵ کشور که ایرانیان در آنها حضور دارند در حال برگزاری انتخابات هستند. امیدواریم با حضور ایرانیان شاهد رقابت و انتخاباتی پر شور باشیم که نتیجه آن سرفرازی ملت ایران است.
سخنگوی شورای نگهبان در پایان گفت: از همه مردم میخواهیم در همان ساعات ابتدایی روز اقدام به حضور در شعب اخذ رأی کنند.
علیرضا محمودی مسئول برگزاری انتخابات خارج از کشور اخبار منتشر شده مبنی بر شمارش آرای صندوقهای خارج از کشور را تکذیب کرد.
تاکنون رأی گیری در هیچ یک از شعب اخذ رأی در خارج از کشور به پایان نرسیده است و ایرانیان مقیم کماکان در حال مشارکت در انتخابات هستند.
اخبار منتشر شده از نتایج برخی شعب خارج از کشور صحت نداشته و در این کشورها کماکان چندین ساعت به پایان رأی گیری زمان باقی است.
به محض پایان رأی گیری در هر شعبه خارج از کشور نتایج به ستاد انتخابات خارج از کشور و متعاقبا به وزارت کشور اعلام خواهد شد.
عیسی زارعپور (وزیر ارتباطات دولت سیزدهم) با حضور در ستاد انتخابات کشور گفت: انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری دز حال برگزاری است و یاد رئیسجمهور شهید را گرامیمیداریم. امیدواریم با مشارکت حداکثری و انتخاب شخص شایسته مسیر پیشرفت و رشد کشور استمرار یابد. در این دوره از انتخابات مهر از شناسنامه حذف شده و با کارت ملی هم امکان انتخاب هست و این موضوع نیاز به زیرساختهایی دارد که مبادا کسی دو مرتبه در انتخابات شرکت کند.
وی افزود: با همکاری وزارت کشور و ارتباطات و کمک سایر نهادها، وضعیت ارتباطات برای انتخابات بسیار بهتراست. تا الان بیش از ۵۸هزار شعبه به سیستم اصلی ارتباطات انتخابات متصل شدند. از هفتهها قبل و ماههای گذشته، قرارگاه انتخابات در وزارت ارتباطات شکل گرفت تا بسترسازیهای مورد نیاز شکل گیرد.
وی تصریح کرد: در بیست و چهار ساعت گذشته ۷ مورد خرابکاری مسیر فیبر نوری داشتیم که بلافاصله برقراری مجدد شکل گرفت.
محمد مخبر سرپرست ریاست جمهوری با حضور در حسینیه ارشاد تهران ضمن بازدید از فرایند اخذ رأی، در جمع خبرنگاران بیان کرد: بعد از شهادت شهید رئیسی یک حماسه در کشور اتفاق افتاد. امروز به دنبال این حماسه مردم بار دیگر در صحنه انتخابات حاضر شده و حماسه خواهند آفرید.
وی افزود: دولت بعدی نیز ان شاءالله خدمتگزار ملت خواهد بود. تمام دغدغه رئیسجمهور شهید حل مسائل مردم و اقتدار کشور بود. شهید رئیسی موفقیتهای بزرگی داشت ان شاءالله دولتهای بعدی ادامه دهنده این مسیر خواهند بود.
سرپرست ریاست جمهوری در ادامه تصریح کرد: مشارکت مردم در انتخابات صد درصد در اقتدار کشور تأثیرگذار است. بسیار اتفاق بزرگی در معاهدات بینالمللی در دولت سیزدهم رقم خورد. تاکنون بنده در نظارت از روند انتخابات هم در وزارت کشور حضور داشتم و هم در سه تا حوزه دیگر سر زدم بسیار وصعیت خوب است. تا زمانی که صف متقاضی رأی وجود داشته باشد انتخابات ادامه پیدا خواهد کرد.
عباس جوهری (رئیس ستاد انتخابات استان تهران) در جمع خبرنگاران گفت: از مردم شریف و عزیز استان تهران قدردانی میکنیم از ساعات ابتدایی صبح برای حضور در انتخابات در پای صندوقهای رأی حاضر شدند.
وی ادامه داد: تعداد واجدان شرایط رأی دادن در انتخابات چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در استان تهران ده میلیون و ۱۹۹ هزار و۷۴۲ نفر اعلام شده است. این تعداد افرادی هستند که میتوانند رأی دهند و در انتخابات شرکت کنند.
رئیس ستاد انتخابات استان تهران با بیان اینکه تدابیر لازم برای حضور مردم در پای صندوقهای رأی اندیشیده شده است، تصریح کرد: نمایندگان و عوامل اجرایی از ساعت ۵ صبح در شعب اخذ رأی حضور دارند و به موقع کار اخذ رأی شروع شده است و تأخیر در اخذ رأی در شعب نداشتهایم.
وی ادامه داد: تاکنون مشکل خاصی در شعب اخذ رأی گزارش نشده است. مردم عزیز اگر اشکال یا نکتهای را در شعب اخذ رأی داشتند میتوانند به شماره ۴۵۵۰۰ تماس گرفته و نکات خود را اطلاع دهند.
جوهری تاکید کرد: برخی از افراد ممکن است شناسنامه قدیمی داشته باشند و با مراجعه به شعب اخذ رأی ممکن است با اشکال مواجه شوند از همین رو تاکید میکنیم حتما افرادی که دارای شناسنامه قدیمی هستند هم میتوانند به شعب مراجعه کرده و هماهنگی لازم با ثبت احوال صورت گرفته است و عوامل اجرایی شعب مکلف هستند با تماس با ثبتاحوال داشته و کد ملیهایی که در شناسنامه قدیمی درج نشده را در اختیار شهروندان قرار دهند تا روند اخذ رأی انجام شود.
وی تصریح کرد: تفاوتی که این دوره از انتخابات با انتخابات پیشین مجلس داشت این است که در انتخابات مجلس با مدرک هویتی امکان رأی دادن وجود داشت اما در این دوره انتخابات براساس قانون تنها دو مدرک هویتی قابل قبول است و افراد با شناسنامه و یا کارت ملی میتوانند رأی دهند توصیه ما نیز این است که افراد با کارت ملی در شعب حضور داشته باشند.
وی ادامه داد: براساس تجربههای دورههای گذشته شهروندان استان تهران معمولا در ساعات عصرگاهی به شعب مراجعه میکنند درخواست ما این است که در همین ابتدای روز به شعب مراجعه کرده و رأی خود را در صندوق بیاندازد و کار را به ساعت پایانی شب موکول نکنند.
سید یاسر خمینی با حضور در حسینیه جماران رأی خود را برای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به صندوق انداخت.
علی مطهری برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری در حسینیه ارشاد حاضر شد.
حجت الاسلام والمسلمین منتظری (رئیس دیوان عالی کشور) در امامزاده صالح (علیه السلام) رأی داد.
که در گفتوگو با خبرنگاران گفت: مردم ایران به رشد سیاسی رسیدهاند و نسبت به تعیین سرنوشت خود بی تفاوت نیستند.
حجتالاسلام والمسلمین مجید انصاری با حضور در حسینیه جماران رأی خود را برای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به صندوق انداخت.
محمود واعظی با حضور در حسینیه جماران رأی خود را برای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به صندوق انداخت.
حجتالاسلام مازنی نماینده ادوار مجلس با حضور در حسینیه ارشاد در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرد.
نماینده تام الاختیار آیتالله سیستانی رأی خود را به صندوق انداخت.
آیتالله سبحانی از مراجعه شیعه رأی خود را به صندوق انداخت.
کمال تبریزی (کارگردان سینما) با حضور در یکی از مدارس منطقه ٧ شهر تهران، رأی داد.
عفت مرعشی و فاطمه هاشمی با حضور در حسینیه جماران رأی خود را برای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری رأی خود را به صندوق انداختند.
علی باقری (سرپرست وزارت خارجه) در ساختمان وزارت امور خارجه رأی خود را به صندوق انداخت.
بهرام عین اللهی (وزیر بهداشت) رأی خود را به صندوق انداخت.
علی بهادر جهرمی (سخنگوی هیئت دولت) در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرد و رأی خود را به صندوق انداخت.
سردار قاآنی (فرمانده نیروی قدس سپاه) در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرده و رأی خود را به صندوق انداخت.
فیضالله عربسرخی فعال سیاسی اصلاحطلب رأی خود را به صندوق انداخت.
محمدعلی زلفیگل (وزیر علوم، تحقیقات و فناوری) در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرد.
صولت مرتضوی (وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی) با حضور در مسجدالنبی نارمک در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرد و رأی خود را به صندوق انداخت.
وی در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: به تعبیر مقام معظم رهبری حضور در انتخابات امر خیر است و در کار خیر نیز حاجت استخاره نیست.
مرتضوی با بیان اینکه این رأی به معنای استفاده از حقوق شهروندی در تعیین سرنوشت است، گفت: آمدم رأی بدهم تا رئیسجمهور آینده ایران در مجامع بینالمللی از حقوق ایران دفاع بکند و در عرصه های داخلی نیز با اقتدار مسائل را جلو ببرد.
وی گفت: حضور جوانان در انتخابات به معنای حضور در صحنه های جنگ است و امید است که رئیسجمهور آینده ایران توانمند به امور باشد و بتواند تکالیف قانونی خود را به خوبی به سرانجام برساند.
امیر آشتیانی (وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح) با حضور در شهرک شهید فلاحی تهران رأی خود را به صندوق انداخت.
علی اکبر ولایتی (مشاور امور بینالملل رهبری) در چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرد.
آیتالله مکارم شیرازی از مراجع تقلید، با حضور در انتخابات، رأی خود را صندوق انداخت.
مدیر ارتباطات و امور بینالملل شرکت بهرهبرداری مترو تهران و حومه از استقرار ۱۴ صندوق رأی سیار و ثابت در ایستگاههای منتخب مترو تهران و حومه خبر داد.
هادی زند گفت: صندوقهای اخذ رأی همزمان با برگزاری چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در ۱۲ ایستگاه منتخب متروی تهران به صورت سیار و در ۲ ایستگاه کهریزک و گلشهر به صورت ثابت مستقر هستند.
وی تصریح کرد: این اقدام به منظور سهولت شرکت شهروندان و مسافران در امر انتخابات انجام شده است.
بر این اساس، صندوقهای اخذ رأی سیار در ایستگاههای سعدی، میدان قیام، امام خمینی(ره)، شهدای هفده شهریور، میدان شهدا، فردوسی، دروازه دولت، محمدیه، خیام، دروازه شمیران، حسنآباد و بهارستان مستقر شده است.
محسن اسلامی (سخنگوی ستاد انتخابات) گفت: سن انتخاب کنندگان در انتخابات جاری ۱۸ سال تمام است و تمام متولدین ۸ تیر ۱۳۸۵ به قبل میتوانند در انتخابان شرکت کنند. رایدهندگان حتما توجه داشته باشند که برای اخذ رأی باید اصل شناسنامه یا اصل کارت ملی به همراه داشته باشند.
وی افزود: کسانی که دارای سواد نیستند و یا به علت نقص عضو قادر به شرکت در انتخابات نیستند، میتوانند با کمک فردی که سواد دارد به شعب اخذ رأی مراجعه کنند و سپس خودشان رأی را به صندوق بیاندازند.
وی تصریح کرد: قبل از اخذ رأی حتما باید احراز هویت صورت بگیرد، تا مشخص شود فرد دارای شرایط سنی برای اخذ رأی هست و اینکه قبلاً در شعب دیگر رأی نداده باشد.
وی افزود: رایدهنده وقتی وارد شعبه میشود، کارت ملی ارائه میکند و صرفا قانون انتخابات ریاست جمهوری بر داشتن کارت ملی یا شناسنامه تأکید کرده و امکان ارائه مدارک دیگر مانند انتخابات مجلس شورای اسلامی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه ۱۵ درصد بیشتر از ظرفیت واجدین شرایط تعرفه چاپ شده است، گفت: برای برخی از استانها از جمله خراسان رضوی، گیلان، گلستان، مازندران و قم که به دلیل فصل تابستان ممکن است دارای گردشگر باشند، بنابراین بیشتر از ظرفیت واجدین شرایط تعرفه ارسال شده است.
اسلامی ادامه داد: طوری برنامهریزی کردهایم که کمبود تعرفه پیش نیاید و به محض اینکه استانی اعلام کند به تعریفه نیاز دارد، سریعا ارسال خواهد شد.
سردار احمدرضا رادان در حاشیه برگزاری چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: به نوعی امروز رأی ندادن خودتحریمی برای مردم محسوب میشود.
وی افزود: امروز اگر کسانی مدعی اظهارنظر در صحنه سیاسی کشور هستند باید با حضور در پای صندوقهای رأی نظر خود را اعلام کنند.
سردار رادان با بیان اینکه هر یک رأی کمک به تثبیت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران محسوب میشود، عنوان کرد: صَرفنظر از سلایق گوناگون، حضور افراد در پای صندوقهای رأی و انتخاب یکی از نامزدها، رئیسجمهور کشور ایران را مشخص خواهد کرد.
سردار رادان با بیان اینکه طی گزارشهای دریافتی حضور مردم عدد قابل توجهی در پای صندوقهای رأی است، گفت: خوشبختانه تا این لحظه هیچگونه حادثه امنیتی در هیچ نقطهای از کشور گزارش نشده و امنیت کاملا برقرار و انتخابات با نظم در حال انجام است و همکاران ما تا آخرین لحظه رأیگیری و شمارش آراء و اعلام نتایج در کنار مردم خواهند بود.
محسن اسلامی (سخنگوی ستاد انتخابات کشور) در نشست خبری گفت: طبق اطلاعیه ۲۱ نحوه اخذ در شعب سیار هیچگونه با شعب راکد هیچ تفاوتی وجود ندارند و باید با شناسنامه یا کارت ملی اخذ شود.
وی افزود: طبق اطلاعیه ۲۲ افرادی که شناسنامه قدیمی دارند میتوانند با کد ملی خود در شعب اخذ رأی حاضر شوند و رأی خود را به صندوق رأی بیاندازند.همچنین جلسهای با حضور روسای ستاد انتخابات نامزدهای ریاست جمهوری با وزیر کشور برگزار و مقرر شد که مواضع نامزدها فقط از طریق شخص نامزد، رئیس ستاد و سخنگو ستاد سندیت دارد و نظرات اشخاص دیگر سندیت ندارد.
وی تصریح کرد: آمار منتشر شده در مورد نتایج و مشارکت خارج از کشور هیچ گونه واقعیت ندارد و این آمار نیز آمار واقعی نیست. همچنین طبق ماده ۱۰ مخفی بودن آرا الزام است و نباید تصاویری از آن منتشر شود.
وی تاکید کرد: اشخاصی که پیرامون شعب اقدام به نشر اکاذیب میکنند مجرم شناخته شده و قابل پیگیری است.
حجتالاسلام احمدرضا پورخاقان در حاشیه شرکت در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در مسجد جامع ابوذر، اظهار کرد: بیش از ۴۰ سال قبل در ششم تیر ماه ۱۳۶۰ دشمن در همین مکان یکی از شخصیتهای نظام را ترور کرد که به لطف الهی زنده ماندند و حضرت آیتالله خامنهای برای پیشبرد اهداف امام و شهدا سکاندار این نظام و این انقلاب شدند.
وی افزود: با گذشت بیش از چهل سال از عمر انقلاب اسلامی، دشمن همواره سعی کرده که ملت اسلامی را در طول این سالها از مسیر خود منحرف کند، اما با حضور ملت در صحنه همه نقشههای دشمن نقش بر آب شده است.
رئیس سازمان قضائی نیروهای مسلح تصریح کرد: اخیرا نیز در پی از دست دادن شهید خدمت حضرت آیتالله رئیسی و یارانشان مردم سر از پا نشناخته در تشیع پیکر مطهر این شهدا حضور پیدا کردند و امروز با مراجعه به شعب اخذ رأی مشاهده میکنیم که مردم چگونه با شور و شعور در پای صندوقهای رأی حاضر شدند تا حضور آنها مشت محکمی بر دهان یاوهگویان باشد.
وی تاکید کرد: انتظار مردم از دولتمردان و دولت آینده این است که راه شهید آیتالله رئیسی را ادامه دهند و نگاهشان به داخل کشور باشد و امیدی به خارج نشینان نداشته باشند و تکیه آنها به فرمایش مقام معظم رهبری به توان داخلی باشد. ما دولتی شجاع و در خط امام، دلبسته به ملت و آرمان شهدا میخواهیم و از دولت آینده میخواهیم که به فکر مستضعفین و رفع مشکلات مردم باشد.
حجتالاسلام پورخاقان ادامه داد: مردم ما در سالهای گذشته هر کجا که نیاز بوده در میدان حضور پیدا کرده و از انقلاب حمایت کردند و امروز نیز یکی از همان حضورهای حماسی است که با حضور خودشان، آنچه که دشمن به دنبال آن بود یعنی جدا کردن خط ملت از حکومت و نظام را با شکست مواجه کردند.
وی با اشاره به اینکه همین حضور ملت در پای صفوف رأی نشان میدهد که ملت در صحنه حضور دارند و دشمن را بیش از پیش ناامید میکند، عنوان کرد: دشمن ما همان دشمنی است که حقوق بشر را خودش تعریف کرده و جایی که به نفع خودش باشد حقوق بشر را دنبال میکند و جایی که به ضررش باشد به فکر حقوق بشر نیست و چشم خود را بر جنایاتی که رژیم غاصب صهیونیستی در باریکه غزه انجام میدهد، میبندد. ۳۷ هزار نفر انسان بیگناه، بیش از ۱۲ هزار کودک و بیش از ۱۰ هزار زن بیگناه و بیمار در غزه به شهادت رسیدند و آمریکا علناً از این جنایتها دفاع میکند و بسیاری از حکومتهای دنیا نیز با سکوت خود از کنار این جنایتها عبور میکنند.
وی با تاکید بر اینکه هرجا ملتها در صحنه بودند به آرمان خود رسیدند، گفت: نسلهای سوم، چهارم و پنجمی که شما مشاهده میکنید در انتخابات شرکت کردند، پیام حضورشان این است که ما همان عهد و پیمانی را که با امام روح الله (ره) در سال ۵۷ بستیم و در همین کوچهها و خیابانها در مقابل رژیم پهلوی ایستادیم با همان انگیزه در میدان هستیم و این انقلاب را به سرمنزل مقصود خواهیم رساند.
رئیس سازمان قضائی نیروهای مسلح همچنین خاطر نشان کرد: توصیه من به کسانی که در انتخابات شرکت نکردند این است که امر خیر را باید با سرعت انجام دهند و با نیت پاک و خیری که دارند در پای صندوقهای رأی حضور پیدا کنند چرا به فرموده قرآن کریم که آنچه که دشمن را عصبانی و ناامید میکند منشا خیر است.
وی با بیان اینکه هر رأی ما که درون این صندوقها میافتد موشکی است که بر سر صهیونیستهای جنایتکار و غاصب فرود میآید، تاکید کرد: هموطنان عزیز شرکت در انتخابات را به ساعات پایانی موکول نکنند، چرا که ازدحام جمعیت در ساعات پایانی انتخابات بسیار بالاست و هرچه سریعتر برای شرکت در انتخابات در شعب اخذ رأی حاضر شوند.
حجتالاسلام پورخاقان در رابطه با نقش شرکت در انتخابات در امنیت کشور تصریح کرد: حضور در انتخابات امنیت این کشور را دوچندان خواهد کرد و نگاه و طمع دشمن را برای نفوذ در صفوف ملت ناامید خواهد کرد.
آرتین سرایداران، جانباز حادثهٔ تروریستی شاهچراغ هم پای صندوق رأی رفت و رأی خانوادهاش را نوشت.
عروس و داماد بجنوردی با حضور پای صندوق رأی در انتخابات شرکت کردند.
زائرانِ ایرانی در کربلا برای حضور در انتخابات صف کشیدند.